Matbloggstoppen

Risgrynsgröt

Risgrynsgröt aka Tomtegröt är ju något som hör julen till, är själv inget stort fan av det men det hör liksom lite till.
Gick upp imorse och gjorde det till min familj så dom skulle få det som frukost. Första gången jag gjorde det och det blev väldigt bra om jag får säga det själv! Portionsstorlekarna var dock lite små så dom fick inte jätte mycket var.. men gott var det ju!
 
Ingredienser (2 mellanstora portioner eller 3 små)

1dl grötris
2dl vatten
en nypa salt
2tsk socker
1msk smör
5dl mjölk
1 kanelstång
 
Gör såhär:

Koka upp vatten, salt och socker. Häll i riset och smöret och låt sjuda under lock på svag värme tills vattnet har kokat in. Häll på mjölk och kanelstång och sjud i ca 30 min. Blir gröten för tjock så kan man hälla på mer mjölk.
Rör om då & då så det inte bränner i botten på kastrullen!
 
Happy sunday people!

Kommentera här: