Matbloggstoppen
0 Läs mer >>
Hallådär!
Nu var det ett bra tag sen jag bloggade sist, det var i påsk senast..
Inte bakat så jätte mycket de senaste och när jag väl har bakat så har det inte varit något nytt.
Igår så var jag i farten igen, midsommar och allt. Hoppas ni hade en bra dag igår!
 
Vi har egna rabarber hemma så jag passade på att gå ut i trädgården och plocka lite.
Gjorde rabarberpaj i glas!
Jättegott blev det :D
 
Ingredienser: (5 glas)

Rabarberkompott:
100g rabarber
1msk smör
½dl socker
 
Smul:
75g smör
1½dl vetemjöl
½dl havregryn
½dl socker
 
Marängtopping:
2 äggvitor
1½dl strösocker
1msk vaniljsocker
ev. några droppar limejuice
 
 
Gör såhär:
 
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop alla ingredienser till smulet. Det ska bli en smulig deg! Bred ut på en plåt med bakplåtspapper och ställ in i ugnen i ca 15 minuter. Rör om då och då!
Tvätta och hacka rabarber i mindre bitar. Smält smör i stekpanna, lägg i rabarber och socker, och låt steka/koka i några minuter tills dom mjuknat.
Vispa äggvitorna hårt, ta sedan i lite socker i taget medans du vispar. Ta sedan i resten.
Ta fram fina glas som du ska ha pajen i. Häll i lite rabarberkompott, ta på lite smul, spritsa på lite maräng och bränn sedan av marängen med en brännare.
Nu var den klar att avnjutas!
 
Utan att tveka var detta något av det godaste jag ätit... mums ♥
Forhoppningsvis kommer jag bli lite bättre nu framöver med att blogga, men tills dess - ha det toppen! ♥
 

Rabarberpaj i glas