Matbloggstoppen
1 Läs mer >>
Hittade ett recept som jag kände att jag verkligen var tvungen att testa!
Det var från en av mina absoluta favoritbloggar, besök henne gärna, hon har många superbra recept!
KLICKA HÄR
 
 
Ingredienser:
 
125 g smör
100 g vit choklad
0,5 g saffran (ett paket)
2½ dl strösocker
1½ dl riven mandelmassa
2 dl vetemjöl
3 ägg
2msk vaniljsocker
1/4tsk salt
 
Gör såhär:
 
Sätt ugnen på 175 grader. Ta en form med löstagbar kant och antingen smöra eller klä med bakplåtspapper.
Smält smöret och chokladen i en kastrull försiktigt, rör om hela tiden. Häll i saffran och ställ kastrullen åt sidan.
Blanda ihop alla torra ingredienser, tillsätt smörblandningen och sist äggen. Rör ihop till en fin smet. Häll i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 30-35 min.
 
 
Denna kladdkakan var något av det godaste jag ätit! Älskar verkligen saffran, och det passar ju så bra nu i juletider :)

Saffranskladdkaka med...

1 Läs mer >>
Helt vanliga red velvet cupcakes fast med chokladdekor till halloween!
 
Ingredienser: ca 12st
 
Muffins:
3dl vetemjöl
1msk kakao
1tsk salt
1,8dl socker
1,8dl solrosolja
1 ägg
1tsk röd pastafärg (Funkar även med vanlig karamellfärg, men inte lika bra)
1tsk vaniljsocker
1½dl filmjölk
1tsk ättiksprit
1tsk bikarbonat
 
Frosting:
100g färskost
5dl florsocker
25g rumsvarmt smör
1msk mjölk
1tsk vaniljsocker
½tsk citronjuice
 
Gör såhär:

Sätt ugnen på 175 grader. vispa socker och olja till en blank smet med elvisp, ha sedan i färg och vaniljsocker och blanda. Blanda mjöl, kakao och salt i en separat bunke. häll i mjölblandningen och filmjölken om vartannat under vispning. blanda ättika och bikarbonat i en kopp och häll sedan i smeten under vispning.
Häll upp i muffinsformar till ca 3/4. grädda mitt i ugnen ca 20 min. Ta ut och låt svalna helt.
 
Vispa ihop alla ingredienserna till frostingen och spritsa på muffinsarna. Gör ev. dekorationer med smält choklad!
 

Red Velvet cupcakes -...

1 Läs mer >>
En enklare Halloween efterrätt som ser ut som en gravplats!


Ingredienser:

Chokladmousse: (6portioner)
200g blockchoklad
4 äggulor (spara vitorna)
5dl vispgrädde
ev Svart pastafärg

Spökmaränger: (många maränger)
4 äggvitor
2dl strösocker
½tsk ättika
Lite smält choklad
 
Gravstenar: 
100g smör
1tsk vaniljsocker
½dl strösocker
2 1/4dl vetemjöl
 
Några matskedar florsocker
några droppar vatten
 
Jord:
En förpackning oreokex
 
 
Gör såhär:
Vispa grädden, inte för hårt. Smält blockchokladen och rör ner en äggula i taget i chokladen. Vänd sedan ner choklden i grädden och lägg upp i skålar. Ställ i kylen.
Blanda ihop smör, vaniljsocker, strösocker och vetemjöl för gravstenarna i en matberedare till en deg. plasta in och lägg i kylen.
Sätt ugnen på 100 grader. Vispa upp äggvitorna till ett hårt skum, häll i lite socker och ättika i taget medan du vispar. Visp till det är en fast marängsmet. Spritsa ut små spökliknande maränger på bakplåtspapper och ställ in i ugnen i ca 40 minuter. Ta ut och låt svalna helt.
sätt nu ugnen på 175 grader. ta ut degen ur kylen, kavla ut och skär ut gravstensliknande kakor. Lägg på bakplåtspapper och grädda i ugnen ca 9 minuter.
smält choklad och spritsa på spökena så det ser ut som ögon. Blanda florsocker och vatten till en fast smet, den ska inte rinna men det ska fortfarande gå att spritsa. Spritsa på gravstenarna.
Krossa oreokexen i en matberedare tills det bara är smulor.
 
Ta ut chokladmoussen, strö på oreosmulorna, sätt på ett spöke och stoppa i en gravsten. Ställ in i kylen fram tills servering, helst någon timma.
 

Graveyard-chokladmous...