Matbloggstoppen

Müslibars

Idag tänkte jag att jag skulle baka och göra iordning lite müslibars som jag kan ha med som mellanmål osv under veckorna.
Dessa har inget tillsatt socker, har lågt GI och är supergoda!
ca 90kcal/st
Slog in dem fint i alluminium också så jag kan ta med i väskan :)
 
Jag vägde allting i detta receptet för att kunna räkna ut kalorier
 
Ingredienser: (ca28 st)
 
240g (6dl) havregryn 
94g (3st)  äggvita
230g (2st)  mosad banan
55g torkade aprikoser delade i mindre bitar
40g solroskärnor
80g russin
25g hackade hasselnötskärnor
45g flytande honung
80g sockerfri choklad
 
 
Gör såhär:

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda allting utom chokladen. Häll upp i en form klädd med bakplåtspapper. Jag använde långpanna, men det tar inte upp hela formen, tryck ut så den är ca ½-1cm tjock.
Ställ in i mitten av ugnen ca 15 minuter.
Ta ut och låt svalna. Smält chokladen på vattenbad, bred över muslikakan, skär i önskat antal bitar och ställ in i kylen. 
 
 
Superlätt att göra och blev hur gott som helst! Självklart kan ni ju variera som ni vill med nötter, torkade frukter och sådär, exprimentera och ta det ni själva gillar!
 

Kommentera här: