Matbloggstoppen
0 Läs mer >>
Detta var ett snuskigt gott recept jag hittade hos BAMBI
Två favoriter kombinerade i en, cheesecake och äppelpaj! Sjukt god :)
 
Ingredienser:

Botten:
1 paket digestivekex
150g smör
1tsk kanel
 
Cheesecake lager:
450g philadelphiaost
2 ägg
1 1/4 dl gräddfil
1 1/4 dl strösocker
½ tsk vaniljextrakt (jag använde ca en matsked vaniljsocker)
2st äpplen + 2 msk strösocker + 1 tsk kanel
 
Smuldeg:

2½ dl farinsocker
2½ dl vetemjöl
1 1/4dl havregryn
115 g rumsvarmt smör
 
 
Gör såhär:
 
Till botten: Smula sönder kexen i en matberedare. Smält smöret och blanda med smulorna, ha i kanel. Tryck ut i en form ca 30x40 cm klädd i bakplåtspapper. Sätt ugnen på 175 grader.
Till cheesecake lagret: vispa ihop philadelphiaost, gräddfil, ägg, socker och vanilj. Skala och hacka äpplen i mindre bitar, blanda ihop med socker och kanel.
Blanda ihop alla ingredienser till smuldegen i en egen skål.
Grädda bottenlagret i ugnen ca 8 minuter. Ta ut formen och häll i cheesecake lagret direkt, strö på äpplen. Toppa sedan med smuldegen och grädda i ugnen ca 45 minuter. Låt kakan svalna i några timmar, blir som godast om den får stå över natten i kylen!

Äppelpaj-cheesecakeba...

0 Läs mer >>
Nu har jag återigen börjat med nyttigare livsstil, har även en blogg dedikerat till bara hälsa, ni hittar den HÄR!
Följ gärna :) Där kommer många recept, motivation osv!

Här är en av sakerna, nyttiga våfflor! jättegoda och lättare att göra :)
 
Ingredienser till ca 12½ våffla:
280g (4½dl kanske? säkrast att väga) dinkelfullkornsmjöl (eller annat mjöl, hellst fullkorn)
1tsk bakpulver
250g (2½dl) kallt vatten.
100g lättkvarg (Jag använde lindahls laktosfria)
salt
4 äggvitor
250g (2½dl) varmt vatten.
 
Gör såhär:
Blanda mjöl, bakpulver och salt. Vispa i det kalla vattnet tills det är en jämn smet och ta därefter i det varma vattnet. Rör ner kvargen och äggvitorna och vispa tills det är en slät smet och allt är blandat.
Kör i våffeljärn ca 1 minut eller tills de ser klara ut. Servera gärna med en klick naturell kvarg och bär!
 
Våfflorna är ca 150kcal/100g om man följer receptet exakt som jag gjorde.
 

Nyttiga Våfflor

0 Läs mer >>
Som nyårsdessert iår så gjorde jag och min pojkvän en jättegod dessert med digistivekex, lemoncurd och vit chokladmousse!
 
Ingredienser: (ca 4 portioner)
 
ca 3 digistivekex
 
Vitchokladmousse
 
3 dl vispgrädde
3 äggvitor (spara 2 av gulorna)
250g smält vit choklad
1-2 tsk havssalt.
 
Lemon Curd
 
2 citroner, rivet skal och saften.
85 g smör
160 g strösocker
2 ägg
2 äggulor
 
 
Gör såhär:

För chokladmoussen, vispa grädden rätt hårt. Vispa äggvitorna i en annan skål tills det toppar sig lite. Rör försiktigt ner äggvitorna i grädden. Ha i chokladen och saltet och blanda in försiktigt. Ställ in i kylen.
 
För lemoncurden, häll alla ingredienser i en kastrull och sätt på låg värme på plattan. Vispa hela tiden i ca 10-12minuter eller tills det har tjocknat lite. (Tjocknar mer när de får så i kylen sen).
Häll det genom en sil till en annan bunke och ställ in i kylen.
 
När allting har kylts ner (nån timma efter) så ta fram önskad mängd och form på serveringsglas. Hacka sönder digestivekex och häll lite i botten på varje glas. Ta i en klick lemoncurd och spritsa sedan i moussen. Klart!
 
 
Förutom nedkylningstiden så är det en snabb och lätt dessert att göra!
Syrligheten från citronen och sötman från moussen är oslagbar!
Nu hejjar vi för ett bra 2015 ♥
 

Lemoncurd & Vitchokla...