Matbloggstoppen
1 Läs mer >>
Ännu en dessert med pepparkakssmak?!
Nåja det är ju så gott, och det är ju snart jul.
Mitt kännetecken har nästan blivit cupcakes, för det har jag gjort endel.
Dock tycker jag inte det är så himla mycket men ja, dom förknippar mig med cupcakes.
Vill passa på att tacka min fina syster för att hon tar så bra bilder på mina bakverk.
Besök gärna hennes blogg! --> http://sofiaaulldahls.blogg.se/
 
 
Ingredienser: (ca 12st)
 
Muffins:
125g rumsvarmt smör
2dl socker
2 ägg
1½dl mjölk
4 dl vetemjöl
2tsk bakpulver
3msk pepparkakskryddor
 
Frosting:
100g färskost, t.ex philadelphia ost
6dl florsocker
 
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ihop smör och socker med elvisp, ta sedan i ett ägg i taget.
Vispa ner övriga ingredienser. Placera muffinsformar i en muffinsplåt eller på en vanlig plåt. Fyll formarna nästan helt med smet, grädda i ugnen ca 23 minuter.
Till frostingen så vispar man bara ihop, ev mer eller mindre florsocker, det ska bli till en rätt fast massa så det går att spritsa!
Låt muffinsarna svalna helt innan du spritsar eller brer på frostingen.
 
Perfekt för dig som gillar pepparkakor, frostingen smakar kristyr aktigt också!
Något till adventsfikat nästa helg kanske?

Pepparkaks cupcakes

0 Läs mer >>
Då var det fredag igen och dags att göra nån lite finare middag till familjen. Nu duger det inte med köttfärssås och spaghetti inte!
Jag gjorde Lövbiff med pepparrotssås, och sötpotatis i ugnen!
Gud så gott det blev, jag fick 5 av 5 från mamma haha
Bilden och upplägget är inte den bästa, men ni får lita på mig när jag säger att det blev kanongott!
 
Ingredienser: (4port.)

Lövbiffen:
4 skivor lövbiff
4tsk dijonsenap
Salt
En förpackning salladslök
 
Pepparrotssås:
2½dl matlagningsgrädde
½dl mjölk
1msk mjöl
1msk koncentrerad kalvfond
1tsk timjan
2msk riven pepparrot
1tsk soja
 
Gör såhär:
Blanda alla ingredienser till såsen, koka upp och låt koka i nån minut.
Dela salladslöken på mitten och fräs snabbt i smör/olja. Bred på en tesked dijonsenap på varje lövbiff, fördela löken på biffarna och vik dem dubbelt. Lägg i dem i stekpannan, salta och stek ca 2 minuter på varje sida.
Servera med potatis i någon form.
 
Enkelt va? och sååå gott!
Detta är ett recept jag verkligen kommer att spara.
Ha en fortsatt trevlig fredagkväll mina vänner!
 

Lövbiff med pepparrot...

0 Läs mer >>
Idag var första gången jag såg den nya Lokan med smak av pepparkaka, lät tämligen skumt men var tvungen att prova! Den smakade så mycket pepparkaka ett vatten kan smaka. Väldigt god är den, och luktar underbart!
Den får 3 av 5 stjärnor av mig!
Någon mer som har testat denna, isåfall vad tycker ni?
 
Inte långt kvar till jul nu mina vänner!
 

Loka med smak av.... ...

0 Läs mer >>
Nu var det ett tag sen jag gjorde ett inlägg här känner jag, nästan två veckor sen?!
Har haft fullt upp så inte bakat särskilt mycket.
Iallafall
Visst händer det titt som tätt att man köper hem lite för mycket frukt - särskilt bananer - och de hinner mogna innan man äter upp dem? Det är ju synd att slänga mat så man vill ju gärna göra nåt med dom!
Här har jag lösningen. En himla god bananrutor ala erika.
Innuti gömmer sig en liten vaniljtopp! mums ♥
 
Ingredienser: (ca 25 rutor)

75g smör
2½dl socker
2msk mjölk
en nypa salt
1 msk vaniljsocker
2 äggulor
2 mogna bananer
2½dl vetemjöl
1tsk bakpulver
2 äggvitor
25 vaniljtoppar (godis)
 
Gör såhär:

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna. Blanda socker, mjölk, salt, vaniljsocker och äggulor i en bunke. Tillsätt smöret och vispa tills det blir fluffigt. Mosa bananerna med en gaffel och rör i smeten, tillsätt sedan mjöl och bakpulver och rör till en jämn smet. Vispa äggvitorna till ett gårt skum och vänd försiktigt ner i smeten. Häll upp smeten i en bakpappersklädd mindre långpanna, tryck ner vaniljtopparna med jämna mellanrum så att det blir en topp i varje ruta som du kommer skära ut och grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Ta ut formen och låt kakan svalna lite innan du stjälper upp den. Låt den sedan svalna ännu mer och skär sedan i rutor, du kan ju såklart göra större rutor om du känner för det, upp till dig!
 
Kakan förvaras i en burk i kyl, men går även i rumstemperatur. Funkar utmärkt att frysa, och enligt min syster är dom väldigt goda när dom är lite halvfrusna!
Ett tips för fredagsmyset imorgon kanske?
Ha en fortsatt bra torsdag kväll!
 

Bananrutor ala Erika

1 Läs mer >>
Godis med spritsmak är alltid intressant, provade att göra Whiskeykola.
Vem gillar inte whiskey liksom?
Det blev himla gott faktiskt!
Slog in dom så fint i papper så man ser dem inte, men de är ljusa som knäck.
 
Ingredienser:
 
1dl vispgrädde
1dl socker
1dl ljus sirap
2msk whiskey
1tsk vaniljsocker
 
Gör såhär:
 
Blanda alla ingredienser i en kastrull och koka upp.
Låt koka en stund tills massan klarar "Kulprovet"
Klä en liten form av nåt slag med bakplåtspapper, häll i smeten och ställ i kyl så det stelnar.
tag ut och skär i bitar.
 
Obs! Alkoholen försvinner när man kokar så det är ingen alkohol i godisarna!
 

Whiskeykola

0 Läs mer >>
Saffran, kryddan som är dyrare än guld. (Smakar mycket godare än guld också!)
Jag älskar saffran, det ger en så god smak tycker jag.
Älskar lussekatter osv. Det är ju en smak av jul.
Jag längtar verkligen till julen, det är inte jättelångt kvar nu!
Idag gjorde jag en liten snabb och nyttigare efterrätt (som jag dock åt innan maten men ändå) Med smak av julen.
 
 
Ingredienser:
 
100g kvarg (eller mer beroende på hur mycket du vill ha)
Saffran
Ev. vaniljsocker eller honung för sötning
 
Gör såhär:
 
Häll upp kvarget i en skål, blanda ner lite saffran i taget. Krävs inte så mycket, inte ens ett paket!
Ta i lite i taget och blanda runt sen så får du bara smaka av tills det är tillräckligt med saffrans smak för dig.
Kan även ta i litelite honung eller vaniljsocker för att göra det lite sötare.
Toppa med lite kanel eller krossade pepparkakor eller vad du nu känner för!
 
Trevlig Lördag allihopa!
 

Saffranskvarg