Matbloggstoppen

Frallor

Helt vanliga frallor.
Inget konstigt
(Förutom kanske solrosfröna uppepå, men det är ju inte så konstigt egentligen)
Det är ren lycka när man ser hur degen har jäst.
Degar är så mysiga att jobba med, så bröd är ju underbart!
 
Ingredienser (ca 18st)

50 gram jäst

6 dl ljummet vatten
2 tsk salt
2 msk olivolja
9- 12 dl vetemjöl (Du kan byta ut lite av mjölet mot fullkorn)


Garnering : Vatten , lite flingsalt och solrosfrön

 

Gör såhär:


Smula jästen i en bunke, häll på lite av vattnet och rör så jästen löser sig, häll sedan på resten av vattnet.
Ha i salt och olivolja och tällsätt mjölet lite i taget tills degen släpper kanterna på bunken. Låt jäsa under bakduk i ca en timma.

Ta upp på mjölat bakbord, knåda den så lite som möjligt.
Dela den i mindre bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper, bullarna får gärna vara lite klibbiga, hellre det än för torra.
Låt jäsa ytterligare 30 min.
Sätt ugnen på 250 grader, pensla bullarna med vatten och strö på solrosfrön och ev. lite flingsalt.
grädda mitt i ugnen 10 minuter, ta ut och låt svalna på galler under bakduk.

Har nog aldrig gjort frallor som har kännts så luftiga och lätta!
Hoppas nu bara att dom är lika goda som jag tror och att min familj uppskattar dem.
Ha en bra lördag allihopa! ♥

 

Kommentera här: