Matbloggstoppen
0 Läs mer >>
Idag tänkte jag att jag skulle baka och göra iordning lite müslibars som jag kan ha med som mellanmål osv under veckorna.
Dessa har inget tillsatt socker, har lågt GI och är supergoda!
ca 90kcal/st
Slog in dem fint i alluminium också så jag kan ta med i väskan :)
 
Jag vägde allting i detta receptet för att kunna räkna ut kalorier
 
Ingredienser: (ca28 st)
 
240g (6dl) havregryn 
94g (3st)  äggvita
230g (2st)  mosad banan
55g torkade aprikoser delade i mindre bitar
40g solroskärnor
80g russin
25g hackade hasselnötskärnor
45g flytande honung
80g sockerfri choklad
 
 
Gör såhär:

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda allting utom chokladen. Häll upp i en form klädd med bakplåtspapper. Jag använde långpanna, men det tar inte upp hela formen, tryck ut så den är ca ½-1cm tjock.
Ställ in i mitten av ugnen ca 15 minuter.
Ta ut och låt svalna. Smält chokladen på vattenbad, bred över muslikakan, skär i önskat antal bitar och ställ in i kylen. 
 
 
Superlätt att göra och blev hur gott som helst! Självklart kan ni ju variera som ni vill med nötter, torkade frukter och sådär, exprimentera och ta det ni själva gillar!
 

Müslibars

0 Läs mer >>
Jag vet inte hur det är med er men jag är ett riktigt glassmonster!
Glass är det bästa jag vet i princip, kan äta hur mycket som helst och när som helst.
Detta är en glass som verkligen smakar äppelpaj, så sjukt god blev den!
Mycket bättre än någon glass jag har köpt.
 
Ingredienser:
 
Äppelkompott:
2 äpplen, skalade och skurna i små bitar
½dl vatten
½dl strösocker
1tsk kanel
 
Färskostglass:
200g philadelphiaost
3 äggulor + 3 äggvitor
2dl strösocker
1tsk vaniljsocker
en nypa salt
3dl vispgrädde
2-3 digestivekex
 
 
Gör såhär:
 
koka upp äppelbitarna i vattnet tillsammans med socker. sjud ett par minuter, dra av från plattan och tillsätt sedan kanel.
  Vispa ihop philadelphiaosten, äggulor och socker. tillsätt vaniljsocker och salt. Vispa grädden i en separat skål och vänd ner i smeten. Vispa sist äggvitorna till vitt hårt skum och vänd försiktigt ner i smeten.
  Varva glass, äppelkompott och kaksmulor i en form och ställ in i frysen några timmar.
 
 
Jättelätt att göra och sjukt god! Kommer definitivt göra denhär många gånger till!
 

Applepie Glass

2 Läs mer >>
Receptet kommer från en av mina favoritbloggar, ni borde kolla in bloggen HÄR
 
Ingredienser: (ca 20st)
 
Bottnar:
300g mandelmassa
1 3/4dl socker
2st äggvitor (spara gulorna till smörkrämen)
 
Daimsmörkräm:
300g rumsvarmt smör
5dl florsocker
3st äggulor
2tsk vaniljsocker
1½msk kokande vatten
4st dubbeldaim, grovt hackare
 
Dekorering:
250g ljus choklar
1msk rapsolja
 
 
Gör såhär:
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Riv mandelmassan och vispa ihop med äggvita och socker med elvisp. klicka ut/spritsa på en plåt med bakplåtspapper. Se till att inte ta för tätt då de flyter ut i ugnen sen!
grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter och de har fått lite färg. Låt dem kallna på plåten och lossa dem försiktigt och vänd sedan på dem.
  Vispa ihop smör, florsocker, vaniljsocker och äggulor fluffigt. häll i det kokande vattnet och fortsätt vispa. Vänd ner den hackade daimen.
Klicka ut på bottnarna och smeta ut så det ligger på hela och blir som en liten "kulle"
Ställ dem i frysen medan du fixar chokladen.
  Smält chokladen och ha i rapsoljan. Ta fram biskvierna och doppa dem i chokladen. Låt dem stå i kylen tills de ska avnjutas!
 
 

Daim biskvier