Matbloggstoppen
1 Läs mer >>
Detta är ett recept jag hittade på en annan blogg--> http://tidningenhembakat.se/kategorier/bloggar/lindas-bakskola/ , tänkte att jag var tvungen att prova! Riktigt gott med citron, därför tog jag mer än vad som var i orginalet. Man kan ha ännu mer citron ändå beroende på hur syrligt man gillar.
 
Ingredienser:
 
2msk pressad citronsaft
rivet skal från 2 stora citroner
150 g smör
3 ägg
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2½ dl mjöl
 
 
Gör såhär:
 
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en stor kastrull (allt ska blandas i kastrullen, men går även att bara hälla över smöret i en bunke). Ta bort från värmen och blanda ner alla ingredienser till en slät smet. Häll smeten i en smörjd & bröad, eller om man föredrar, bakplåtsklädd springform ca 23-24cm i diameter.
Grädda mitt i ugnen i ca 18-24 minuter beroende på hur kladdig man vill ha den.
Ta ut och låt svalna. Pudra ev med florsocker innan servering!

Citronkladdkaka

3 Läs mer >>
Detta är något som har cirkulerat mycket det senaste, så jag tänkte prova sälv! Blev väldigt gott och är lättare än det ser ut!
 
Ingredienser:

9 ½ dl  vetemjöl
2 dl mjölk
2 äggulor (Spara äggvitor till pensling)
25 g jäst
30 g rumsvarmt smör
3/4 dlströsocker
en nypa salt
ca ½ burk Nutella
 
 
Gör såhär:
 
Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till 36-37 grader och häll över jästen, rör tills det har lös upp sig.
Blanda mjöl, salt och socker i en separat skål. Ha i smör, äggulor och sedan mjölken. Knåda ihop till en smidig deg och låt jäsa under bakduk ca 40minuter.
Sätt ugnen på 180 grader.
Fixa ihop stjärnan genom att göra som i videon nedan. (Lättare med video att förstå hur det ska göras!)
Grädda sedan mitt i ugnen ca 20 minuter. 

Nutella Stjärnbröd

0 Läs mer >>
Nu har även jag testat på att göra den nya flugan - Semmelwrap!
Gjorde både vanliga och wraps då man har samma tillvägagångssätt fram tills man ska grädda.
 
 
Ingredienser: (ca 30st)

150 g smör
5 dl mjölk 
50 g jäst för söta degar
1 dl socker
1 rejäl nypa salt
2 tsk stött kardemumma
13-14 dl mjöl
 
ägg till pensling.
 
mandelmassa och grädde till fyllning
 
 
Gör såhär:
 
Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölken till ca 37 grader, rör ner lite i jästen tills det löst upp sig och ta sedan i resten. Skär smöret i mindre kuber. Ta i smör, socker, salt, kardemumma och nästan allt mjöl. Knåda ihop eller kör i köksmaskin. När det har gått ihop till en deg, ta i resten av mjölet och knåda / kör i maskin i ca 10 min. Lägg en bakduk över och låt jäsa ca 1½ timma.
 
Dela degen i 30 lika stora bitar, rulla till bollar och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 40 min.
 
Sätt ugnen på 225 grader för vanliga semlor eller 175 för wraps.
Gör du vanliga semlor, pensla bullarna med vispat ägg och grädda mitt i ugnen ca 9-10min.
Gör du wraps så tar du en bulle och kavlar ut tunnt. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt och grädda i mitten av ugnen ca 4-5 min. Lägg emellan två bakdukar efter gräddningen för att de inte ska bli hårda i kanten.
 
För fyllningen, blanda ihop mandelmassa med lite inkråm från bullen om du gör vanliga semlor, eller ta i lite grädde för att lösa upp det om du gör wraps. Fyll semlan och ta sedan på vispad grädde.
 
 
 
 

Semlor / Semmelwrap

0 Läs mer >>
Hittade ett bra recept på en sockerfri kladdkaka! Den innehåller ett jordnötspulver som kallas PB2 som säljs på till exempel gymgrossisten. Innehåller mycket mindre fett och är därför kalorisnålare! Denna kladdkakan var toppengod.
Följ gärna min träningsblogg för fler nyttiga recept! -> HobbitprincessFitness

Näringsvärde per 100g:
Kalorier: 250
Kolhydrater: 24,5g
Protein: 9,4g
Fett: 12,7g
 
 
 
 
Ingredienser:
 
100 gram banan
1 ägg
2/3 dl mandelmjöl
2 msk PB2
1 msk kokosmjöl
1 msk pofibrer
1 msk sötströ
1 tsk vaniljsocker
ev. 20 gram sockerfri hackad mörk choklad 
 
Gör såhär:
 
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ihop ägg och banan. Vispa sedan i resten av ingredienserna. Klä en 12-cm springform med bakplåtspapper eller smörj och bröa. Häll i smeten och grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter.
 

Sockerfri Jordnötskla...