Kladdiga cookies
Ingredienser:
(orginalreceptet säger att det blir ca 24 stycken men jag får det till typ 10)
75g smör
500g choklad
2dl vetemjöl
½tsk bakpulver
1msk vaniljsocker
1krm salt
2ägg
1 3/4 råsocker / rörsocker
Gör såhär:
Smält smöret och 200gram av chokladen i mikron eller i en kastrull på riktigt svag värme. Hacka resten av chokladen grovt och spara till sist, den ska vändas ner i bitar.
Mät upp och blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt.
Vispa äggen fluffigt tillsammans med råsockret. Vänd ner den smälta choklad- och smörblandningen och vispa ner mjölblandningen. Vänd ner den grovt hackade chokladen.
Klicka ut smeten med jämna mellanrum på bakplåtspappersklädda plåtar, tänk på att de flyter ut endel i ugnen sen. Grädda en plåt i taget i mitten av ugnen i 200grader i ca 7min. Kakorna ska ha stelnat till men fortfarande vara lite kladdiga i mitten. Låt svalna lite och njut sedan gärna tillsammans med ett stort glas mjölk!