Matbloggstoppen

Graveyard-chokladmousse

En enklare Halloween efterrätt som ser ut som en gravplats!


Ingredienser:

Chokladmousse: (6portioner)
200g blockchoklad
4 äggulor (spara vitorna)
5dl vispgrädde
ev Svart pastafärg

Spökmaränger: (många maränger)
4 äggvitor
2dl strösocker
½tsk ättika
Lite smält choklad
 
Gravstenar: 
100g smör
1tsk vaniljsocker
½dl strösocker
2 1/4dl vetemjöl
 
Några matskedar florsocker
några droppar vatten
 
Jord:
En förpackning oreokex
 
 
Gör såhär:
Vispa grädden, inte för hårt. Smält blockchokladen och rör ner en äggula i taget i chokladen. Vänd sedan ner choklden i grädden och lägg upp i skålar. Ställ i kylen.
Blanda ihop smör, vaniljsocker, strösocker och vetemjöl för gravstenarna i en matberedare till en deg. plasta in och lägg i kylen.
Sätt ugnen på 100 grader. Vispa upp äggvitorna till ett hårt skum, häll i lite socker och ättika i taget medan du vispar. Visp till det är en fast marängsmet. Spritsa ut små spökliknande maränger på bakplåtspapper och ställ in i ugnen i ca 40 minuter. Ta ut och låt svalna helt.
sätt nu ugnen på 175 grader. ta ut degen ur kylen, kavla ut och skär ut gravstensliknande kakor. Lägg på bakplåtspapper och grädda i ugnen ca 9 minuter.
smält choklad och spritsa på spökena så det ser ut som ögon. Blanda florsocker och vatten till en fast smet, den ska inte rinna men det ska fortfarande gå att spritsa. Spritsa på gravstenarna.
Krossa oreokexen i en matberedare tills det bara är smulor.
 
Ta ut chokladmoussen, strö på oreosmulorna, sätt på ett spöke och stoppa i en gravsten. Ställ in i kylen fram tills servering, helst någon timma.
 

Kommentarer:

1 Petra Johansson:

skriven

Riktigt coolt och gott! Perfekt till halloween! :D

Kommentera här: