Matbloggstoppen

Maräng- och hallonrutor

Här är ytterligare en av de saker jag bakade till denna helgen.
Rutor med hallon och maräng. Sjukt goda var dom!
 
Ingredienser: (ca 24 rutor)
 
Botten:

75g rumsvarmt smör
1dl strösocker
4 äggulor (spara vitorna)
1½dl vetemjöl
1½tsk bakpulver
1tsk vaniljsocker
2msk mjölk
2 dl hallon
 
Maräng:

4 äggvitor
2dl strösocker
½tsk ättiksprit
 
 
Gör såhär:

Sätt ugnen på 175 grader. täck en form med bakplåtspapper, ca 20x30cm
Vispa smör och socker poröst med en elvisp och tillsätt en äggula i taget samtidigt som du vispar. Blanda de torra ingredienserna i en egen skål och rör ner detta i smeten tillsammans med mjölken. Bred ut i formen och strö över hallon. Vispa äggvitorna till ett hårt skum (elvisp är ju att rekomendera). tillsätt socker och ättiskprit lite i taget under kraftig vispning tills det blir en fast maräng smet. Bred detta över kaksmeten. Grädda i mitten av ugnen ca 40-45minuter. Lägg över folie om de får för mycket färg.
Låt svalna helt innan ni skär upp.
 
 

Kommentera här: