Matbloggstoppen

Äppelpaj-cheesecakebar

Detta var ett snuskigt gott recept jag hittade hos BAMBI
Två favoriter kombinerade i en, cheesecake och äppelpaj! Sjukt god :)
 
Ingredienser:

Botten:
1 paket digestivekex
150g smör
1tsk kanel
 
Cheesecake lager:
450g philadelphiaost
2 ägg
1 1/4 dl gräddfil
1 1/4 dl strösocker
½ tsk vaniljextrakt (jag använde ca en matsked vaniljsocker)
2st äpplen + 2 msk strösocker + 1 tsk kanel
 
Smuldeg:

2½ dl farinsocker
2½ dl vetemjöl
1 1/4dl havregryn
115 g rumsvarmt smör
 
 
Gör såhär:
 
Till botten: Smula sönder kexen i en matberedare. Smält smöret och blanda med smulorna, ha i kanel. Tryck ut i en form ca 30x40 cm klädd i bakplåtspapper. Sätt ugnen på 175 grader.
Till cheesecake lagret: vispa ihop philadelphiaost, gräddfil, ägg, socker och vanilj. Skala och hacka äpplen i mindre bitar, blanda ihop med socker och kanel.
Blanda ihop alla ingredienser till smuldegen i en egen skål.
Grädda bottenlagret i ugnen ca 8 minuter. Ta ut formen och häll i cheesecake lagret direkt, strö på äpplen. Toppa sedan med smuldegen och grädda i ugnen ca 45 minuter. Låt kakan svalna i några timmar, blir som godast om den får stå över natten i kylen!

Kommentera här: