Matbloggstoppen

Key Lime Pie

Detta är ett recept från Roy Fares, första gången jag gjorde och även smakade key lime pie, men gud så gott det var!
Fick även övat på lite rolig spritsning :)
 
Ingredienser:

Pajskal
100g Smör
200g (15st) Digestivekex
30g (2 msk) Strösocker

Limefyllning
400g (1 burk) kondenserad mjölk
125g (1 ¼ dl) pressad limesaft + skal från 1 limefrukt
10g (1msk) vaniljsocker
30g (2st) äggula
110g (2st) Ägg

Italiensk maräng
300g Socker
120g Vatten
150g Äggvita
 
 
Gör såhär:

Sätt ugnen på 180grader (varmluft). Smält smöret. Kör kex och socker i en mixer så det bara är smulor sen. Blanda i smöret och tryck ut i en form med löstagbar botten. Grädda i ca 15 minuter och ta ut och låt svalna.
sänk ugnen till 170 grader och blanda ihop kondenserad mjöl, limeskal, limesaft och vaniljsocker i en bunke. Vänd ner äggulorna och sedan äggen. Låt stå och dra i 15 min.  Häll i formen och grädda i ca 15-20 min. Ta ut och låt svalna, ställ den sedan i kylen i 2 timmar.
Till Marängen kokar du upp socker och vatten till 121 grader, och under tiden det blir varmt börjar du vispa äggvitan fluffig. När sockerlagen är varm, häll i den i en tunn stråle i äggvitan medans det fortfarande vispar, och vispa sedan tills den svalnat av, då är det redo att spritsa!
 

Kommentarer:

1 Maja:

skriven

Åhh vad gott!

2 Robex Lundgren:

skriven

mumms

Kommentera här: