Matbloggstoppen

Rocky Road Cookie Cake

En riktigt gooey och sötsliskig kaka med väldigt chokladig och god smak!
Går lätt att göra och man kan, som jag, göra halva kakan en dag och sen fortsätta nästa dag (:
 
Ingredienser:
Kakan:
170 g rumsvarmt smör
1 1/4dl brun farin
1 1/4dl Strösocker
1 ägg
1 msk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
1 1/4dl kakao
1 tsk bakpulver
250 g chokladknappar eller grovhackad blockchoklad
1dl hackade nötter av valfri sort, jag hade hasselnötter
2 dl Minimarshmallows
 
Topping:
Minimarshmallows
Hackad choklad/chokladknappar
Hackade nötter
 
 
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader och klä en springform med bakplåtspapper i botten.
Vispa smör fluffigt tillsammans med farin,strösocker och vaniljsocker, Blanda i äggen.
Ha i mjöl, bakpulver och kakao. Det kommer vara en tjock deg/smet. Rör ner hackade nötter och choklad.
Tryck ut hälften av degen i formen, sprid ut 2dl marshmallows på och fördela sedan ut resten av degen ovanpå och tryck ut den. Grädda i ugen 18-20 minuter och ta sedan ut den och låt svalna helt.
Här kan du avbryta och vänta tills nästa dag eller bara senare om du vill. Innan den ska ätas så sätter du ugnen på 175 grader, häller på toppingen på kakan och gräddar den i ca 15 minuter eller tills marshmallowsen fått lite färg. Låt svalna lite innan servering!
 

Kommentarer:

1 ɑ n n i k ɑ:

skriven

Super mumsigt :D

Svar: Ja :D
BakaMedErika

2 Challizz:

skriven

Åh herregud så gott ser ut!

Kommentera här: