Matbloggstoppen

Julgodis

Nu är julen slut och snart är det nytt år då de flesta kommer börja med sina "nya liv" att leva nyttigt och dra ner på godsaker osv. Men änsålänge är det inte försent med lite julgodis!
Dessa fem gjorde jag till julafton hemma iår.
 
Pepparkakstryffel (De bollarna längst till vänster) --> HÄR
 
Ischoklad
Ingredienser:
200g ljus choklad
100g kokosfett
 
Gör såhär:
Smält kokosfett och choklad tillsammans över vattenbad. När det är helt smält, häll upp i formar och ställ svalt så de stelnar.
 
Knäck
Ingredienser:
1dl vispgrädde
1dl socker
1dl ljus sirap
ev hackad mandel
 
Gör såhär:
Häll alla ingredienser i en kastrull. Låt koka några minuter tills smeten klarar kulprovet. (Man häller lite smet i iskallt vatten, och så ska man kunna forma det till en boll i vattnet).
Häll sedan upp i knäckformar och låt stå svalt.
 
 
Kokostryfflar med citron och vit choklad
Ingredienser:
200g vit choklad
½dl vispgrädde
Finrivet skal av 1 citron
2½dl riven kokos
 
Gör såhär:
Lägg choklad, grädde, socker och citronskal i en kastrull. Låt det smälta ihop, rör då och då.
Ta av från plattan när smeten är jämn och blank. Rör i 1dl riven kokos och låt kallna i minst 2 timmar.
Ta fram och rulla till små bollar som du sedan rullar i resten av den rivna kokosen.
 
Farmors fudge - ger inte ut recept

Kommentarer:

1 felicia:

skriven

gott!

Kommentera här: