Matbloggstoppen

Kanelbullar med lågt GI

Idag så bestämde jag mig för att baka nyttiga kanelbullar!
Hade hittat ett recept på bullar med lågt GI, utan smör och utan vitt socker.
Perfekt!

Näringsinnehåll ca /bulle:
Kcal: 150
Protein: 14,5g
Kolhydrater: 24g
Fett: 6g

Ingredienser:
50g jäst
2½dl mjölk
100g kvarg (Jag använde ica basic med 0,3% fett)
½dl flytande honung
1dl ljus sirap
1tsk kardemumma
1tsk salt
1msk psylliumfrö
7-10dl dinkelmjöl

Fyllning:
150g kvarg
3msk kanel
2msk vaniljsocker

1uppvispat ägg
hackad mandel


Gör såhär:
Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölken till ca 37grader och blanda ner kvarg. Rör ner i jästen tills jästen har löst upp sig. Tillsätt honung, sirap, kardemumma och salt. Rör om. Häll i psylliumfrö och mjöl lite i taget och arbeta degen tills den släpper kanterna.
Låt jäsa under bakduk i ca 30minuter.
Knåda degen och kavla ut den.
Blanda ingredienserna till fyllningen och bred på.
nu kan ni antingen rulla ihop och skära bitar eller vika dubbelt och göra snurror det gör ni som ni vill!
Lägg på en plåt med bakplåtspapper eller i bullformar.
Låt jäsa ytterligare 30min.
Medans det jäser, sätt ugnen på 250grader.
När de jäst klart pensla med uppvispat ägg och strö hackad mandel ovanpå.
Ställ in i ugnen i ca 6-7minuter.
Ta ut och låt svalna
Ta sedan några bullar och njut! ;)

 

Kommentera här: