Matbloggstoppen

Bananoffee paj

Detta var utan tvekan nåt av det godaste jag har ätit på länge! Bananoffee paj som jag gjorde till mammas 40-årskalas! Superenkelt och snabbt att göra om man bara har förberett den kondenserade mjölken.

 
Ingredienser: 
ca 13 digestivekex (Jag använde en ask med glutenfria digestive)
125g smör
1 burk kondenserad mjölk
2 bananer
2½dl vispgrädde
ev. kanel att ha ovanpå
 
 
Gör såhär:

Burken med kondenserad mjölk ska stå oöppnad i nästan kokande vatten i ca 3timmar och en kvart.
Ta upp och låt svalna, ställ i kylen över natten.
Mixa kexen till smulor. Smält smöret och mixa ner med kexen. Bred ut på botten i en lagom stor form.
Bre försiktigt på kolasåsen som har blivit av den kondenserade mjölken. Skiva banan och lägg ovanpå. 
Vispa grädden och lägg över på toppen av pajen. Pudra eventuellt med kanel eller dekorera med något annat.
 
 
Så lätt att göra och sååå gott!
Rekomenderar verkligen denna :)
 

Kommentera här: