Daim biskvier
Receptet kommer från en av mina favoritbloggar, ni borde kolla in bloggen HÄR


Ingredienser: (ca 20st)
Bottnar:
300g mandelmassa
300g mandelmassa
1 3/4dl socker
2st äggvitor (spara gulorna till smörkrämen)
Daimsmörkräm:
300g rumsvarmt smör
300g rumsvarmt smör
5dl florsocker
3st äggulor
2tsk vaniljsocker
1½msk kokande vatten
4st dubbeldaim, grovt hackare
Dekorering:
250g ljus choklar
1msk rapsolja
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader.
Riv mandelmassan och vispa ihop med äggvita och socker med elvisp. klicka ut/spritsa på en plåt med bakplåtspapper. Se till att inte ta för tätt då de flyter ut i ugnen sen!
Riv mandelmassan och vispa ihop med äggvita och socker med elvisp. klicka ut/spritsa på en plåt med bakplåtspapper. Se till att inte ta för tätt då de flyter ut i ugnen sen!
grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter och de har fått lite färg. Låt dem kallna på plåten och lossa dem försiktigt och vänd sedan på dem.
Vispa ihop smör, florsocker, vaniljsocker och äggulor fluffigt. häll i det kokande vattnet och fortsätt vispa. Vänd ner den hackade daimen.
Klicka ut på bottnarna och smeta ut så det ligger på hela och blir som en liten "kulle"
Ställ dem i frysen medan du fixar chokladen.
Ställ dem i frysen medan du fixar chokladen.
Smält chokladen och ha i rapsoljan. Ta fram biskvierna och doppa dem i chokladen. Låt dem stå i kylen tills de ska avnjutas!

Kommentarer:
2
Saara :
Går dom att frysa?
Svar:
BakaMedErika
skriven
åhh gott